Geen plek voor nieuwe leerlingen

Helaas heb ik op dit moment geen ruimte voor nieuwe orgel en pianoleerlingen. U kunt wel per mail of telefoon informeren dan kan ik u op de wachtlijst plaatsen of eventueel doorverwijzen.

Hartelijke groet! Tjeerd Kiers

Laatste plekken voor piano- en orgelles!

De afgelopen tijd zijn er een aantal nieuwe leerlingen gestart met het volgen van pianoles of orgelles. Ontzettend leuk om te zien dat de groep groeit! Echter dat betekent dat er nog beperkt ruimte voor nieuwe leerlingen is. Er is nu nog ruimte, maar wees er snel bij!

Nieuwe video’s beschikbaar!

Op de videopagina zijn een aantal nieuwe video’s toegevoegd. Onder meer muziek van Bach en Lefebure-Wely.
Veel luisterplezier ervan!
Ga hier direct naar de videopagina.

Nieuwe video’s

Het is een tijdje wat stil geweest op de website. Binnenkort verschijnen er nieuwe video’s en muziekfragmenten vanuit de St.Michaëlskerk in Oudewater. Die zullen op de site en op youtube worden gepost. Onder meer:
– Preludium en Fuga in e-klein (J.S. Bach)
– Enkele koraalbewerkingen (J.S. Bach en Krebs)
– Improvisatie over psalm 135

Nieuwe video: toccata Eugene Gigout

Een van de resultaten van een avond orgel spelen in de St. Maartenskerk te Tiel: de bekende toccata van Eugene Gigout. Op dit orgel best een uitdaging gezien de pittige tractuur. (zware aanslag van de toetsen)

Orgelbespeling Nyborg (Denemarken)

In oktober ben ik een week op vakantie in Denemarken geweest op het eiland Fyne. Ik kom daar inmiddels al vaker en weet dat veel kerken de deuren open zetten voor bezoekers. Veel van deze kerken beschikken over een orgel van Deense makelij. Orgelbouwers met een grote naam zijn Andersen en Marcussen. Met name Marcussen doet bij veel Nederlandse kenners een belletje rinkelen vanwege het orgel in de Laurenskerk te Rotterdam. Mijn orgeldocent Gerben Mourik heeft twee jaar geleden een cd opgenomen op het Andersen orgel in de Frue Kirke van Nyborg: vlak in de buurt van waar ik nu verbleef. Via Gerben is het me gelukt om achter dit mooie instrument te kruipen. Voor mij was dit de eerste keer dat ik achter dit type orgel zat, maar positief verrast was ik zeker. Met 36 stemmen, verdeeld over drie manualen waren er registratie mogelijkheden zat. Maar met name de diversiteit aan registers maakte het mogelijk om muziek uit alle stijlperioden te spelen. Zie voor meer info over het orgel:
http://www.orgelsite.nl/kerken35/nyborg.htm
Met dank aan de vaste organist Claus Tolstrub voor deze mogelijkheid! Zie bijgaand een korte impressie.

J.S. Bach – Wachet auf ruft uns die stimme

 

Te verwachten kerstmuziek

In november zullen er een aantal fragmenten verschijnen waarin Tjeerd
bewerkingen over bekende kerstliederen speelt. Naast improvisaties ook het volgende:
- Midden in de winternacht (Balbastre)
- Christmas carols (Dick Sanderman)
- Delen uit kerstsuite I en II (Jan Zwart)

Bladmuziek psalm 119

Er wordt gewerkt aan nieuwe gratis bladmuziek: een bewerking voor orgel over psalm 119.
De bewerking is geschreven in een licht klassieke stijl met romantische trekjes. Via Youtube is de bewerking alvast te horen. Deze is door mij ingespeeld op het orgel van de Grote of St. Michaëlskerk te Oudewater. Beluister psalm 119 hier:

.